Με 4,56 ευρώ το κιλό στο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ξεκίνησε φέτος τις πωλήσεις της η Ομάδα Ελαιοπαραγωγών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Κάτω Αγιάννη Πιερίας

(29/09/2016)

Την καθιερωμένη ενημερωτική συνάντηση πριν την έναρξη της ελαιοκομικής περιόδου είχαν τα μέλη της πιστοποιημένης ομάδας ελαιοπαραγωγών ολοκληρωμένης διαχείρισης της ένωσης παραγωγών του συνεταιρισμού Κάτω Αγιάννη Πιερίας την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 στην Σκοτίνα Πιερίας. Η συνάντηση είχε ως σκοπό την ενημέρωση των μελών σε θέματα, μεθόδων και διαδικασιών για την παραγωγή του ποιοτικού Ελαιολάδου « Όλυμπος Θεϊκό », της εμπορίας του φετινού ελαιολάδου και τέλος το μεγάλο ζητούμενο στη ανάπτυξη της συνεργατικής αντίληψης μεταξύ των μελών. Με γνώμονα το κτίσιμο της εμπιστοσύνης ανάμεσα της πιστοποιημένης ομάδας ελαιοπαραγωγών ολοκληρωμένης διαχείρισης και της διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου κατά την φάση της επεξεργασίας του ελαιοκάρπου η ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο σύγχρονο ελαιοτριβείο του κου. Αστέριου Γκριμούρα στην Σκοτίνα Πιερίας στο οποίο τα μέλη της ομάδας ενημερώθηκαν για την διαδικασία επεξεργασίας του ελαιοκάρπου τους ώστε να επιτυγχάνουν υψηλή ποιότητα και την επιδιωκόμενη απόδοση στην ποσότητα του ελαιόλαδό τους.

Ο οργανωτής της πιστοποιημένης ομάδας ελαιοπαραγωγών ολοκληρωμένης διαχείρισης της ένωσης παραγωγών του συνεταιρισμού Κάτω Αγιάννη Πιερίας κος. Βασίλειος Γκριμούλας ενημέρωσε τα μέλη για τις ενέργειές του Δ. Σ. που είχε ως αποτέλεσμα, να έχουν κλείσει την πρώτη εμπορική συμφωνία με την εταιρία διανομής τροφίμων του κου. Παναγιώτη Αμοιρίδη για την αποκλειστική διανομή του ελαιολάδου της ομάδας « Όλυμπος Θεϊκό » στον νομό Πιερίας με τιμή 4,56 ευρώ το κιλό για τον παραγωγό σε 5 λίτρα δοχεία. Ο κος. Βασίλειος Γκριμούλας ανέφερε επίσης και ορισμένες ακόμη εμπορικές επαφές που είχαν για συνεργασία, καθώς πλέον υπάρχει ζήτηση για το πιστοποιημένο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο « Όλυμπος Θεϊκό », οι οποίες σε μεγάλο βαθμό η υλοποίηση τους εξαρτάτε από την φετινή παραγόμενη ποσότητα ελαιολάδου. Η ποσότητα του ελαιολάδου που καλείτε να εμπορευτεί φέτος η ομάδα είναι περίπου η τριπλάσια της περσινής. Η μέση οξύτητα του φετινού ελαιολάδου αναμένετε να κυμανθεί γύρο στο 0,3-0,33.

Έχοντας ως στόχο, η πιστοποιημένη ομάδα ελαιοπαραγωγών ολοκληρωμένης διαχείρισης του συνεταιρισμού Κάτω Αγιάννη Πιερίας το παραγμένο ελαιόλαδο « Όλυμπος Θεϊκό » να καλύπτει τις απαιτήσεις και των πιο απαιτητικών καταναλωτών για ποιοτικά προϊόντα ωθήσει τα μέλη της ομάδας, στην λήψη ορισμένων αποφάσεων και μέτρων για την διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων τους καθώς αυτή αποτελεί το κλειδί για την κατάκτηση των αγορών. Για το λόγο αυτό αποφασιστικέ η προμήθεια καινούργιων πλαστικών τελάρων για την συλλογή του ελαιοκάρπου για τα μέλη ώστε να ανταποκριθούν καλύτερα στις αυξημένες ανάγκες τις φετινής παραγόμενης ποσότητας ελαιολάδου. Επίσης αποφασιστικέ να μην παραληφθεί ελαιόλαδο το οποίο αν και είναι εξαιρετικά παρθένο, οι καλλιεργητικές πρακτικές που εφάρμοσε ο ελαιοπαραγωγός δεν ήταν απόλυτα σύμφωνες με το πρωτόκολλο της ολοκληρωμένης διαχείρισης το οποίο εφαρμόζει η ομάδα. Ο επιβλέπον γεωπόνος του προγράμματος της ολοκληρωμένης διαχείρισης κος. Αθανάσιος Κατσαμήτας γνωστοποίησε ότι στο πλαίσιο της ιχνηλασιμότητας καθώς έχουν καταφέρει η υψηλή ποιότητα του ελαιολάδου να αποτελεί το άριστο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αλλά και τα μέλη να απολαμβάνουν μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ τους και σε συνεργασία με το ελαιοτριβείο προτίθεται να κρατούν δείγμα ελαιολάδου για έλεγχο από κάθε παραγωγό. Επίσης για την διατήρηση της υψηλής ποιότητας και τιμής που συνεπάγετε αυτή η Ομάδα Ελαιοπαραγωγών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Κάτω Αγιάννη Πιερίας αποτελεί συνοδοιπόρο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στην προσπάθεια επίτευξη αυτού του σκοπού μέσου της προβολής του ποιοτικού Πιερικού ελαιολάδου μέσου της συμμετοχής της σε σχετικές δράσεις.

Στην σύσκεψη παρόν ήταν και ο Επιστημονικό Συνεργάτη της Π.Ε. Πιερίας κος. Δημήτρης Ρουκάς ο οποίος τόνισε πως το ελαιόλαδο της ομάδας είναι ένα Εξαιρετικά Παρθένο Πολυποικιλιακό ελαιόλαδο αυτή η ιδιομορφία δίνει στο ελαιόλαδο « Όλυμπος Θεϊκό » μια ιδιαίτερη, μοναδική γεύση και με εκλεπτυσμένο άρωμα το οποίο σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα του ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις ενός αυστηρού καταναλωτικού κοινού σε διεθνές επίπεδο.

Δημήτρης Ρούκας

Generic placeholder image