Και το όνομα αυτού ¨ΘΕΪΚΟ ΟΛΥΜΠΟΣ¨, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της Πιερίας

Με την επωνυμία «ΘΕΪΚΟ ΟΛΥΜΠΟΣ» θα κυκλοφορεί στις αγορές του εξωτερικού και εσωτερικού, το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο της Ομάδας Ελαιοπαραγωγών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης της Ένωσης Παραγωγών Κάτω Αγιάννη Πιερίας.

Η ομάδα προχώρησε στην καταχώρηση του εν λόγω κοινοτικού σήματος με την πιστοποίηση εμπορικού σήματος, ονόματος και γραφικής παράστασης, από την Ευρωπαϊκή Ένωση Γραφείο Εναρμόνισης στην Εσωτερική Αγορά σήματα – σχέδια, καθώς στα άμεσα επιχειρηματικά τους σχεδία ήταν να φτιάξουν το σήμα της ονομασίας του ελαιολάδου, για εξαγωγή στην Ευρώπη αντιπροσωπεύοντας .με τον καλύτερο τρόπο τον τόπο παραγωγής του και την εξαιρετική ποιότητα του.

Συγκεκριμένα μετά από συντονισμένες κινήσεις του πρόεδρου της ομάδας ελαιοπαραγωγών ολοκληρωμένης διαχείρησης της Ένωσης Παραγωγών Κάτω Αγιάννη Πιερίας κ. Βασίλειος Γκριμούλας σε συνεργασία με τον συνεργάτη της Π.Ε. Πιερίας κ. Δημήτρη Ρουκά, την αμέριστη συμπαράσταση της Αντιπεριφερειάρχη κα. Σοφίας Μαυρίδου καθώς και την πολύτιμη βοήθεια του δικηγόρου κ Κωνσταντίνου Ν Ταούλα, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο του συνεταιρισμού καταχώρησε κοινοτικό σήμα και επωνυμία «ΘΕΪΚΟ ΟΛΥΜΠΟΣ».

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «ΘΕΪΚΟ ΟΛΥΜΠΟΣ» της Ομάδας ελαιοπαραγωγών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης της Ένωσης Παραγωγών Κάτω Αγιάννη Πιερίας, είναι ένα πολυποικιλιακά ελαιόλαδα ανωτέρας κατηγορίας. Παράγετε στην εύφορη γη του Ολύμπου στην Πιερία, απευθείας από ελιές και μόνο με μηχανικές μεθόδου. Τηρώντας τους κανόνες στην Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στους Ελαιώνες τους, με επιβλέπων γεωπόνο τον κ. Αθανάσιου Κατσαμήτα, στην ορθή χρήση των φυτοπροστατευτικών (ημερομηνία από την τελευταία εφαρμογή) έως την συλλογή, συγκομίζοντας τον ελαιόκαρπο χωρίς τραυματισμούς με ελαιόπανα και πλαστικά εξαρτήματα των ελαιοραβδιστικών να πληρούν τα όρια της νομοθεσίας για τους φθαλικούς εστέρες (καν.(ΕΚ) 10/2011) και στις άριστες μετασυλλεκτικές πρακτικές που εφαρμόζουν μεταφέροντας τις ελαίες στο ελαιοτριβείο με παραγωγικές κλούβες και εξάγοντας ελαιόλαδο μέσα σε 24 ώρες από την στιγμή της συλλογής του ελαιοκάρπου, λόγου του προγραμματισμού με το ελαιοτριβείο για γρήγορη έκθλιψη του ελαιοκάρπου πετυχαίνουν να παράγουν ένα φρέσκο προϊόν πιστοποιημένο ελαιόλαδο ολοκληρωμένης διαχείρισης, Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (οξύτητά<0,8%). που έχει ευχάριστη πικάντικη γεύση και οσμή φρούτου και άρωμα φρεσκοκομμένου καρπού ελιάς.

Ο πρόεδρος της Ομάδας Ελαιοπαραγωγών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης κ. Βασίλειος Γκριμούλας, ανέφερε πως, «Οι απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς είναι τέτοιες που - πέρα από την άριστη ποιότητα - ζητούνται προϊόντα με ονομασία που θα περικλείει την προέλευση της κάθε περιοχής. Ήρθε η ώρα ο παγκόσμια γνωστός Όλυμπος να «βαφτίσει» τα εξαιρετικά προϊόντα της Πιερίκης γης».

Ο κ. Βασίλειος Γκριμούλας ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα. Σοφίας Μαυρίδου για τις συντονισμένες προσπάθειές που κάνει τόσο σε προσωπικό, όσο και σε διοικητικό επίπεδο, μέσων των υπηρεσιών της Π.Ε. Πιερίας για την ανάδειξη του ελαιόλαδου που παράγετε στην εύφορη γη του Ολύμπου, στην Πιερία καθώς και τον επιστημονικό συνεργάτη της Π.Ε. Πιερίας κ. Δημήτρη Ρουκά που με την αγαστή συνεργασία που έχουν, συνέβαλε στην φιλοσοφία της λειτουργίας αυτής της συλλογικής προσπάθειας ώστε να πιστοποιήθεί το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που παράγει η ομάδα με ένα εμπορικό σήμα, το οποίο αναδεικνύει τη σημαντική ιδιότητα των τοπικών προϊόντων να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητα της Πιερίας, έχοντας γνώμονα τον σεβασμό προς τον καταναλωτή.

Generic placeholder image