Με διαβατήριο τον «Ισχυρισμό Υγείας» το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο της Πιερίας «ΘΕΪΚΟ ΟΛΥΜΠΟΣ» ταξιδεύει στην Φρανκφούρτη, το οικονομικό κέντρο της Ευρώπης.

Από την ίδρυση της, η πιστοποιημένη άτυπη ομάδα ελαιοπαραγωγών ολοκληρωμένης διαχείρισης της ένωσης παραγωγών του συνεταιρισμού Κάτω Αγιάννη Πιερίας, δραστηριοποιείτε με μεθοδικότητα που υπαγορεύει όχι μόνο την παραγωγή ενός πιστοποιημένου έξτρα παρθένου ελαιόλαδου αλλά και την ταυτόχρονη ενσωμάτωση της αυξανόμενης ευαισθητοποίησης των καταναλωτών για τα οφέλη στην υγεία από ένα ελαιόλαδο. Ο σκοπός της δεν ήταν να παράγει και να πουλήσει ένα καλό ελαιόλαδο, αλλά να δώσει στο καταναλωτή ένα εξαιρετικά ποιοτικό ελαιόλαδο και στα μέλη της να εξασφαλίσει τις πλέον συμφέρουσες τιμές πώλησης αντάξιες της υψηλής ποιότητας ελαιόλαδα που παράγουν. Για το λόγο αυτό αναζήτησε αγορές όπου το μερίδιο για έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ενισχύεται, αλλά επίσης ο καταναλωτής στρέφεται και σε πλέον υψηλότερης ποιότητας ελαιολάδου. Όπου όχι μόνο η οξύτητα, αλλά κι άλλα συστατικά παίζουν σημαντικό ρόλο όπως το υψηλό επίπεδο φαινολικού φορτίου.

Η Γερμανία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αγορές ελαιολάδου στην Ευρώπη. Οι Γερμανοί καταναλωτές έχουν σημειώσει μια προοδευτική μεταβολή στα πρότυπα κατανάλωσης και των διατροφικών τους συνηθειών έχοντας όλο και μεγαλύτερη επίγνωση της σημασίας της διατροφής στην υγεία. Αυτό έχει προκαλέσει και την αύξηση της ζήτησης για υγιεινότερα προϊόντα, ιδιαίτερα για προϊόντα όπως το ελαιόλαδο.

Για το εγχείρημα της εισόδου του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου της Πιερίας «ΘΕΪΚΟ ΟΛΥΜΠΟΣ» στην απαιτητική αγορά της Γερμανίας ο κ. Βασίλειος Γκριμούλας, ο οποίος είναι και ο οργανωτής της πιστοποιημένης άτυπης ομάδας ελαιοπαραγωγών ολοκληρωμένης διαχείρισης της ένωσης παραγωγών του συνεταιρισμού Κάτω Αγιάννη Πιερίας, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ¨Δεν βρεθήκαμε τυχαία στην δύσκολη Γερμανική αγορά. Η τοποθέτηση του ελαιόλαδου μας «ΘΕΪΚΟ ΟΛΥΜΠΟΣ» έγινε με έρευνα αγοράς με δοκιμαστικές διαδικασίες, με έλεγχο των πιστοποιητικών μας. Αυτό που έχει το ελαιόλαδό μας, είναι η ισορροπημένη αναλογία της φρουτώδης, πικρής και πικάντικης γεύσεις, τριών ιδιοτήτων σημαντικής σημασίας. Τρία βασικά θετικά γευστικά χαρακτηριστικά που πιστοποιούσαν στον απαιτητικό Γερμανό καταναλωτή αυτό που εμείς δείχνουμε με τα χαρτιά μας. Απέναντι στις μεγάλες ποσότητες με τις χαμηλές τιμές αλλά την αδιευκρίνιστη ταυτότητα των πολλών ελαιολάδων που κυκλοφορούν στην Γερμανία εμείς προβάλουμε το «ΘΕΪΚΟ ΟΛΥΜΠΟΣ» ένα ποιοτικό ελαιόλαδο με ταυτότητα¨.

Μπορεί η ομάδα να ακολούθησε έναν πιο χρονοβόρο και επίπονο δρόμο, προσπαθώντας να ανοίξει το δρόμο προς τη γερμανική αγορά προτάσσοντας την ταυτότητα και την ποιότητα του ελαιολάδου της. Καθώς το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο «ΘΕΪΚΟ ΟΛΥΜΠΟΣ» απευθύνεται ιδιαίτερα στους πιο ευαισθητοποιημένους για την υγεία καταναλωτές που αναζητήσουν την προστιθέμενη αξία στην ποιότητα και την εξειδίκευση. Όμως η ανταπόκριση των καταναλωτών ήταν θετική. Έτσι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο «ΘΕΪΚΟ ΟΛΥΜΠΟΣ» ένα ελαιόλαδο το οποίο παράγετε από τους ελαιώνες της Πιερίας και τυποποιείτε στη Πιερία, με διασφαλιζομένη ποιότητά, εξασφάλισε την υπεραξία για τους παραγωγούς του. Τα μέλη της ομάδας πληρώθηκαν με 5,49 ευρώ το κιλό για το ελαιόλαδο σε συσκευασία των τριών λίτρων και με 9,15 ευρώ το κιλό για την συσκευασία σε γυάλινο μπουκάλι του μισού λίτρου.

Τέλος ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π. Ε. Πιερίας κ Δημήτρης Ρουκάς, αναφέρθηκε σε μία άλλη πτυχή της παραγωγής του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου «ΘΕΪΚΟ ΟΛΥΜΠΟΣ», αυτή που διακρίνει και το σύνολό του παραγόμενου ελαιολάδου στην Πιερία. Τόνισε ότι πέρα από το περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα, καθώς είναι ένα προϊόν ολοκληρωμένης διαχείρισης, εμπεριέχει ένα ακόμα ποιο σημαντικό αποτύπωμα και δεν είναι άλλο από το κοινωνικό και το συνεργατικό. Το ελαιόλαδο «ΘΕΪΚΟ ΟΛΥΜΠΟΣ» προέρχεται από μικρούς ελαιώνες μικροκαλλιεργητών που ενώθηκαν και κατάφεραν να προσφέρουν στους καταναλωτές ένα εξαιρετικά ποιοτικό ελαιόλαδο και στην μικρή τοπική τους αγροτική κοινωνία εξασφάλισε την οικονομική δυνατότητα να συνεχίζει την πολύτιμη επιβίωση της αγροτικής παραγωγής ανταμείβοντας την.